Bio/ Eco/ Fapte bune,  ECO LIFESTYLE,  Idei de cadouri,  Prima pagina

Minimalism și eco activism artistic

Astăzi am un guest posts de la colega mea de birou – Ioana- despre minimalism și activism eco – artistic. Tare mult mi-a plăcut să citesc ce a scris. Mi s-a lipit de suflet. ? Iar dacă aveți lucruri de recondiționat și visați la ceva unic, personalizat și extrem de frumos, pe Sebastian îl găsiți pe pagina de facebook: Picturi la comandă, portrete.

Magnific elefantul pictat de Sebastian!

   ° Minimalismul este o stare de spirit și un fel de a fi. Acesta poate fi înnăscut sau educat.Până sa citesc despre ce înseamnă minimalismul îl priveam ca pe o restricție și respingeam conceptul.Fiind cea mai mică dintre surori purtam mereu hainele care le rămâneau lor mici și sufeream în tăcere pentru că nu aveam decât de  Paște  o haină cu adevărat „nouă” și cu adevarat „a mea”.În facultate am suferit alte restricții: mâncarea trebuia raționalizată, cărțile împrumutate sau cumpărate de la anticariat. Iarăși am suferit în tăcere pentru că îmi doream foarte mult să am cursuri noi, cărți ale căror pagini să miroasă frumos a tipăritură, iar culorile diversificate să mă ajute să memorez mai ușor.

Si bufnița asta e adorabilă


Din dorința de a umple aceste goluri am început mai târziu să cumpăr haine multe și care nu mi se potriveau, încălțăminte incomodă pe care mă simțeam obligată să o port până făceam bătături și eram nevoită să le așez în locul în care se așeza praful uitării și regretului față de banii aruncați pe geam..

Personalizează și sacoși de bumbac


Toate acestea s-au schimbat când l-am cunoscut pe Sebastian.După salariu când mergeam veselă la cumpărături veneam de cele mai multe ori cu mâna goală:„-Haina asta nu este stilul tău! De ce să o cumperi? Să stea în dulap?”„-Bluza asta este frumoasă dar mai bine aștepți să se „coacă” prețul.”„-Încălțămintea asta are tocul prea înalt! Nu o să poți sta 9 ore încălțată în ea.”Deși iritată și nervoasă la început, am învățat să am încredere în ochiul lui ager de a găsi lucruri de calitate la un preț bun.

oh, so beautiful! Pentru detalii despre prețuri accesați pagina sa de facebook (o găsiți sus, în introducere)


Abia acum înțeleg:în timp ce mintea mea era asaltată de mirosuri și culori fiindu-mi greu să mă decid așa că alegeam impulsiv sau compulsiv, mintea lui era concentrată pe ceea ce avea nevoie și se potrivea gustului și temperamentului său.În loc să mă mai răzvrătesc am început să învăț.Dacă ceva se strică în casă, mai întâi se repară.Dacă ne plictisim de un lucru, îl înfrumusețăm.Resturile de materiale de la reparații nu se aruncă, ci după o analiză atentă se depozitează pentru o utilizare ulterioară.

Nup, nu aruncați tricoul preferat dacă l-ați pătat. Sebastian îi poate da o nouă viață.


Sebastian este artist. Pictează și face mic mobilier.A creat o măsuță pentru laptop care ascunde cablurile și este multifuncțională, poate servi drept măsuță de cafea, masă de lucru, sau măsuță de luat micul dejun în pat în diminețile leneșe de duminică.A făcut un scrin alb foarte frumos ce poate servi de asemeni ca oglindă, cutie de bijuterii, altar sau pur și simplu ca mobilier ce înfrumusețează casa nu mai mare de 10 cm lățime și 2 metri lungime. Ca un adevărat artizan transformă mobila într-o adevărată bijuterie. Mobila de la Ikea cu  linii drepte, uniforme nu este pe gustul lui:,,-Acolo unde se vede un pic de imperfecțiune se recunoaște mâna omului iar obiectele devin însuflețite, spune el. Pentru a proteja natura folosește lemnul doar pentru uși și părțile exterioare și pal pentru interior.

Scrin – estimare de preț 500 lei.
Însă cel mai indicat este să vorbiți direct cu artistul pe pagina sa de facebook.
Nush ce as putea să fac cu aceste sertare, dar cât pe ce să le comand. ?
Măsuța de laptop?
Cu optiunea mișto de a ascunde cablăria inestetică
Poate servi și ca măsuță pentru mic dejun.


Petrece minute în șir să fotografieze imagini din natură pentru ca mai apoi să le imortalizeze într-un tablou. Realismul combinat cu impresionismul, delicatețea și măiestria realizării tabloului te fac să visezi cu ochii deschiși. Înainte de realizarea unui portret surprinde o expresie unică a persoanei. Privește omul în profunzime. Analizează.


Într-o zi am pătat un tricou deschis la culoare iar pata nu a vrut cu niciun chip să iasă. Atunci s-a născut ideea de a picta tricouri fie ca recondiționare fie ca unicate.

Acesta nu este doar un tricou pătat, ci unul reinventat.
Incă in tricou ce a primit o nouă viață.


În altă zi i-am spus că îmi trebuie un toc nou de ochelari pentru că cel vechi s-a murdărit în geantă:„-De ce să-l aruncăm dacă e bun? îl facem unicat, îl pictăm.” Și astfel banalul și ternul toc de ochelari a devenit obiect de artă. (poza)Resturile de lemn și materiale de la o lucrare au devenit mici sertărașe de depozitat condimentele în bucătărie.

Tocul ăsta de ochelari avea nevoie musai de “haine” noi.
Așa că le-a primit. Asta e fața.
Și spatele tocului.


Să ai un stil de viață minimalist înseamnă să observi mediul înconjurător, să îl iubești, să-i vezi potențialul, să nu te simți stăpân pe lucrurile care te înconjoară ci mai degrabă un maestru, un învățător și învățat în același timp. Parcurgând acești pași ne apropiem mai mult de valorile noastre milenare pe care era industrializată ne-a determinat să le uităm: creativitatea, dorința de apartenență, comuniunea cu natura.Astfel, golul pe care toți îl simțim cu toții uneori în interior se umple de la sine: cu relații autentice, cu dezvoltarea talentelor înnăscute, nu dictate din exterior, cu privitul naturii sau pur și simplu cu starea naturală a ființei. Ne locuim pe noi cu noi înșine, cei adevărați și autentici, absolut perfecți, frumoși și buni.
Ioana Rădanță

Recondiționează și scaune.
Simply precious!

Pe mine m-a cucerit total. Și lucrează și calitativ. Mi-am refăcut și eu un toc de ochelari la el și am rămas încântată. Așa că recomand tot ce face. Și dacă nu puteți să comandați acum, dați un share la articol, poate ajută pe altcineva și un like la pagina sa de facebook: Picturi la comandă, portrete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *