Amestecate,  Aplicatii smart,  Bio/ Eco/ Fapte bune,  Privacy policy,  Uncategorized

Listă podcasturi

În ultima vreme mă delectez cu podcasturi și ceva emisiuni de radio foarte interesante, mai ales în metrou, pe drum, la plimbare etc. Și nu mă lasă inima să nu le împart și cu voi. Ordinea este absolut aleatorie.

Încep lista cu (emisiuni) radio/uri:

– îl putem asculta live aici ; iar pagina de Facebook a radioului, de aici, ne ține la curent cu toate noutățile din domeniu.

  • Misiunea Verde, moderator Mona Nicolici, sâmbătă, de la ora 11, în cadrul Radio Europa Fm:

– o putem asculta sub formă de podcast aici, iar aici e site-ul plin de informații interesante.

  • emisiunea Planeta Verde, realizată de Cosmin Ruscior, în cadrul radioului RFI România, luni de la 17h30, redifuzare duminica de la ora 10h10.

– o găsim aici, sub formă de podcast, deci poate fi ascultată chiar de la episodul 1; iar aici este site-ul emisiunii.

Am terminat cu emisiunile eco de la radio, așa că merg mai departe cu două podcasturi extrem de interesante, cu informații foarte pertinente și bine structurate:

  • Jurnalul meu verde, un podcast al Alexandrei Vasii, despre viață, ecologie, trai prietenos cu mediul:

– îl putem asculta aici , iar pe Alexandra o găsim pe TikTok , Instagram, Facebook, YouTube, blog

  • The Minimalists Podcast, făcut de Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus, nominalizați la Emmy și autori de best-seller și care vorbește despre cum să ducem o viață plină de sens cu mai puțin:
    – îl putem asculta aici și putem vedea filmul de pe Netflix aici

Pe final de articol las și două emisiuni cu știri importante despre natură și mediu:

  • „Planeta eşti tu!” – emisiune de la Digi 24, realizată de jurnalista Mădălina Chițu, climatologul Roxana Bojariu și expertul în fenomene extreme Bogdan Antonescu

– o putem vedea in fiecare duminică, de la ora 17:00, la Digi 24, pe YouTube aici și putem să urmărim fragmente în reals-urile realizate pe Instagram , iar pe site-ul Digi aflăm diverse știri despre mediu

  • TVR1 are de asemenea o emisiune dedicată mediului, schimbărilor climatice și ce putem face pentru a ajuta natura să rămână curată; emisiune realizată de Ionuț Ghoerghe, alături de invitații săi:

– o putem urmări în fiecare marți, ora 17:00 pe TVR1 și putem să urmări și pe YouTube aici

Acum că avem ce asculta și viziona pe drum, acasă sau într-un moment de liniște, vă întreb și pe voi: ce alte podcasturi, emisiuni etc mai știți pe linia asta a sustenabilității?

***sursă foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *