Amestecate,  Bio/ Eco/ Fapte bune,  FOOD PACKAGING,  Idei de cadouri,  Prima pagina

Matcha, fericire și 3 rețete deliiicioase

Iau o gură dintr-un matcha latte, închid ochii și inspir mirosul de natură din țara Soarelui Răsare, a pădurilor de bambus și templelor vechi. Nup, nu îmi schimb profilul blogului într-unul poetic ?, sunt doar simțurile mele exaltate de pudra verde de matcha: dragoste la prima degustare și am avut noroc să nimeresc un produs de foarte bună calitate, care miroase superb și are un gust extrem de bun.

Matcha latte cu lapte vegetal.

Ce este acest matcha? Păi, este un tip de ceai verde cu proprietăți antioxidante incredibile (are de 137 ori mai mulți antioxidanți decât un ceai obișnuit), fiind făcut din frunze întregi de ceai verde care au fost aburite, uscate, apoi măcinate într-o pulbere fină. Are cofeină cât (aproximativ) o ceașcă de cafea, însă nu dă agitație așa cum am pățit uneori de la o cafea prea tare. Din contră m-am simțit energizantă, dar calmă și relaxată în același timp. Se pare că această minunată licoare reduce cortizolul, inflamația și scade tensiunea arterială. În plus, acționează ca un probiotic, îmbunătățește memoria și este asociată cu longevitatea. ?. Și dacă tot nu v-am convins, vă las aici link către blogul Matchacha pentru mai multe informații.

Așa postam entuziasmată pe instagram la primul meu matcha latte. Yuuum ! ?

Însă ce putem face cu matcha în afară de matcha latte? Well, am testat 3 rețete faine, toate foarte ușor de pus în practică, dintre care două i-au plăcut și lui R (boyfriend-ul din dotare), deși nu e fan matcha. Prima este o budincă de chia cu matcha. Extreeem de simplă, dar super delicioasă și hrănitoare. Un desert care are mult farmec consumat rece, direct din frigider, mai ales pe căldura asta. Rețeta o găsiți pe blogul Matchacha, adică aici. Se simte gustul de matcha, dar se combină bine cu piersici/ nectarine, banană și un pic de cocos. Sau ce fructe de sezon găsim.

Budinca de chia si matcha. Delicioasă? Daa!
Ambele porții au fost mâncate de mine pentru că se simte gustul de matcha. Deci dacă nu sunteți fani, dar doriți să o încorporați pentru energie și sănătate, recomand celelalte două rețete de mai jos.

A doua rețetă este și ea destul de simplă: humus cu matcha. Reteta tot pe blogul Matchacha și e și ea extrem de ușoară. Aici nu se simte magica pudră de ceai, chiar deloc. A ieșit tare rapid un humus foarte gustos, iar lui R i-a plăcut tare mult. Am asezonat niste ceapă, un ou de țară fiert și câteva frunze de mentă și am mâncat de ne-am lins pe degete. A fost o variație gustoasă și fresh.

Gustos, hrănitor, perfect pentru toată lumea.

Iar a treia rețetă este tot un răsfăț dulce și sănătos: brioșe matcha. Grad de dificultate ușor spre mediu. Rețeta aici, pe blogul Matchacha. Uber gustoase și ele, deși mi-au ieșit un pic cam uscate (my fault). R a mâncat și el destule. ?

Sigur le voi mai încerca.
Și astea au primit ok-uk boyfriend-ului

All in all am mâncat tare bun și mi-a priit și la digestia mea ciudățică (colon iritabil). Toate astea, plus matcha latte zilnic, mi-au făcut zilele exotice. ? A fost o experiență mișto și cu magazinul Matchacha: ceaiul a venit într-o cutiuță elegantă de metal, alături de un tel special din bambus ce vine și el în cutiuța sa fancy și o linguriță simpatică tot din bambus. Îmi place că au schimbat ambalarea și, în loc de plasticul cu bule folosit în cutie, acum pun hârtie și carton ondulat. Yaay! Plus că ceaiul lor vine din Uji, prefectura Kyoto, Japonia, printr-o colaborare cu o companie distinsă din Japonia cu o activitate de peste 200 de ani. Găsiți aici link către magazinul Matchacha, aici către blog (au o mulțime de informații și rețete mișto), iar aici și aici Instagram și Facebook Matchacha. Shopping plăcut! ? PS : și eu mi-am pus pe listă unul dintre bolurile lor frumoase, făcute de ceramiști români ?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *