Bio/ Eco/ Fapte bune,  ECO LIFESTYLE,  HOLLIDAYS,  Idei de cadouri,  IN STORES,  Prima pagina

Craciun sustenabil: cadouri pentru minimaliști.

Probabil că mulți dintre voi aveți deja cumpărate toate cadourile pentru cei dragi, dar în eventualitatea în care încă nu ați fost la shopping sau v-a mai scăpat o colegă, o mătușă sau vreo verișoară venită în vizită, iată câteva idei de cadouri eco -friendly. De la mici producători, românești și, majoritatea, fără plastic.

Pentru persoanele minimaliste recomand de obicei experiențe (doar că anul acesta este mai dificil de dăruit astfel de cadouri) sau ceva bun care se consumă și nu rămâne să aglomereze casa. Sugestiile mele pentru această categorie sunt (ordinea este total aleatorie):

  1. Bunătăți de mâncare sau de băut:
  • un pachet simpatic cu ceva sucuri / siropuri homemade sau niște borcanele de dulceață de la bunica, o crema de ciocolată cu aroma de portocale sau niște ceaiuri bune și interesante. Eu am găsit niște chestii interesante în Mega Image-ul din Plaza (care știu că nu e mic producător românesc și nici fără plastic, dar se găsesc opțiuni interesante bio, românești și plastic free) și online pe delicatessen.ro (doar că am uitat să specific că nu vreau împachetare în plastic și mi-au venit cu multă folie de plastic ?). Pentru băuturi alcoolice interesante și câteva dulciuri care nu sunt ambalate în plastic (însă foarte puține) sugerez magazinele Bucuria (asta în București, nu știu dacă există și în alte părți ale țării). Și dacă nu aveți dulcețuri sau siropuri / lichioruri home made de dăruit, puteți cumpăra de la Mamacita. Eu am luat niste bunătăți de sucuri de cătină și de galbenele de la ea, ceva de vis. Comenzile se pot face pe WhatsApp la numărul: +40 727 826 111. Și tot acolo puteți întreba ce produse mai are. Las aici o poză cu alte produse de-ale ei, dar pagina nu îi aparține. Iar mai jos, în poza de pe blog, în colțul din dreapta tronează foarte simpatica sticla de sirop de la Mamacita.
P.s: ceaiul este de la Mega Image, fără plastic, menta și măr. Iar siropul de galbenele este de la Mamacita și pot spune miiiam.
  • de asemenea dacă aveți un pic de timp și energie, puteți dărui ceva bun de mâncare făcut chiar de mânuțele personale. În videoul de la Pick up Limes sunt multe idei ușoare și interesante. Iar dacă sunteți sau ajungeți prin București și vă face cu ochiul vreo rețetă, puteți profita de ocazie să vizitați și proaspătul deschis Magazin zero waste pentru o aprovizionare la vrac ?. Pentru detalii și adresă click pe link.
Sursa foto
  • pentru iubitorii de treburi exotice la matchacha.ro există un set fancy de matcha în cutie reutilizabilă, cu linguriță și tel special de bambus șiii niște boluri delicioase pentru nebunii sănătoase. Eu am încercat matcha și în câteva rețete de mâncare – link aici ?.
  • Lumânări handmade din ceară naturală de albine, biodegradabile, non toxice și cu ceară procurată local, de la o distanță de maxim 100 km de atelierul Scânteile Dianei. Aici găsiți linkul și mai jos las o poză “furată” de la Diana. ?
Scânteile Dianei
  • cutiile de cadouri gata făcute mi se par perfecte pentru a nu mai alerga în 7 direcții, pe grabă și cu stres pentru a aduna mai multe lucrușoare de dăruit. Mie îmi plac tare mult cele de la Rogvaiv Aroma, care conțin: lumânări de soia, vegane, cu diverse parfumuri foarte mișto , șosetele vesele și călduroase și săpunuri naturale, plastic free, românești. Le găsiți aici, aici și aici. Și pe Flo o puteți întreba orice, răspunde cu drag. Și mai multe aici
Sursă foto
  • Bilete la muzeu (sugerez Muzeul Simțurilor – e o experiență foarte simpatică -> am scris aici despre el, iar pentru low / zero buget sugerez o experiență la Muzeul Parfumului unde intrarea este liberă?) sau patinoar.
Muzeul parfumului.
  • sau chiar o mini excursie prin oraș într-o zonă neexplorată sau un parc nevizitat până acum. Până la urmă timpul și prezența celor dragi sunt cele mai importante.

Iar dacă totuși vreți să dăruiți ceva fain, care să rămână amintire am următoarele recomandări:

  1. pentru mama, bunica, unchiul pasionat de gătit sau doar de mâncat ? recomand oalele și bolurile de email produse de Email de Sighișoara. Sunt frumușele, făcute în România, par foarte zdravene (încă nu am apucat să le folosesc) iar varianta stil retro se găsește în Carrefour. Eu am varianta mai modernă ca si colorit care se găsește online.
Am primit o superbitate de cratiță
Și o oală pe care abia aștept să o pun la treabă. Hihi
This is preeetty!
Plus împachetare fără plastic. Prietena mea care mi le-a dăruit a specificat că nu dorește împachetare în plastic și mi-au venit în cutii de carton și atât. ♻️
  1. 2. Cărțile mi se par mereu o idee bună (cu precizarea că e necesară o mică cercetare subtilă pentru a vedea dacă omul deja a citit-o deja sau o are în casă) . Editura Libris trimite fără plastic. Pe breslo.ro putem sa susține un autor român – Andrei Dumitrașcu și a sa carte foarte simpatică pentru copii: Uriașul Vifor (potrivită pentru cei care au peste 8 ani). Sau puteți face cadou cuiva un abonament la Scribd, o platformă pe care se găsesc cărți de citit, audiobook, tot felul de reviste, eseuri and so on sau la revista DOR! Și să nu uităm o resursă prețioasă: anticariatele.
Editura Libris e plastic free și cu interesănțenii pentru pici și cei mari.
  1. 3. Un sau câteva ornamente frumoase pentru brad handmade, din materiale naturale. Eu am luat de la Croșeta Mamei. Iar dacă vă doriti unele într-un stil mai nonconformist, recomand cu drag pe cele făcute dibaci de ShootMeStraight Atelier. Sunt realizate din bumbac natur, grafica manuală și culori pentru țesături.
Ornamente croșetate.
Taaare frumoase!
  1. 4. O…cutie de șosete! Dap, o cutie ??. Dacă știți pe cineva sau sunteți ca mine și niciodată nu aveți sau nu găsiți șosete, plus că e sezonul unui astfel de cadou, atunci o cutie cu șosete de diverse culori și dimensiuni este perfectă. Eu mi-am luat, pentru că niciodată nu aveam șosete de la Laboratorul de șosete, un brand românesc, cu fabrică modernă în țară și prețuri fair pentru muncitori. Șosetele vin in diverse cutii, în funcție de nevoi și preferințe de culori și sunt inclusiv cele pentru balerini sau incaltari ff joase. Îmi plac maxim (eu am ales cutia în culorile anului 2020, dar câteva colorate erau deja la spălat când am făcut poza ?). Sunt moi, călduroase și au review-uri bune + împachetare direct de cadou. ?
Jimmy approves.
Au tot felul de culori, pe cele mai bright deja le-am purtat și erau la spălat. ?
Totul era împachetat foarte frumos.

5. O cănuță pictată de pe breslo.ro. Eu am luat cu personajul din poza cu șosete ?. Dacă tot mă ajută la poze, am zis că merită să îi pun mustățile pe o cană. Ioana de la Tourmaline Boutique a fost super drăguță și mi-a respectat dorințele întocmai (i-a făcut botoșeii pisicii albi, cum ii are Jimmy al nostru). Și m-a incantat să aflu că nu împachetează in plastic, ci, din contră reutilizează cutii deja avute prin casă. Which was very cool. Cana a ajuns întreagă și a fost un cadou tare apreciat.

Le Jimmy pe le cănuț. ?
Punga în care a fost cana ?. Cutia în care a fost punga a distrus-o boyfriend-ul când desfăcea cadoul. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *